"Дано му е била сладка закуската на президента днес, защото майчинските сълзи са солени", това написа журналистката Калина Паскалева във фейсбук профила си по повод сблъсъците от сряда вечерта между протестиращи и полицаи.

Ето какво още сподели тя (публикуваме думите й без редакторска намеса):

"Как се стигна до снощните размирици в триъгълника на властта?

Близо два месеца напрежението растеше. Полицаите ежедневно бяха подлагани на унижение - протестиращите ги целеха с яйца, домати, слама, бонбони, камъни, бутилки и всякакви предмети. Органите на реда не им отвръщаха.

Вчера ситуацията ескалира.

Румен Радев мина отново през демонстрантите сякаш е един от тях, насърчи ги да продължават с действията си и вечерта срещу полицаите летяха бутилки и бомбички. Има ранени. Включително и много цивилни. Когато тръгне вълната, падат и мирно протестиращи. За жалост.

Глашатаите на протеста преди седмица пуснаха филм за размириците в Украйна преди няколко години с цел насърчаване към агресия сред демонстрантите и снощи в полицейска кола се озова бомбичка.

Отровното трио не спираше да подклажда огъня от първия ден на протестите. Тримата господа откриха шествието и използваха всички методи да подклаждат бунта и успяха да го превърнат в кръвожадно чудовище. Ясно е кой е платил техния масраф.

Но най-страшното се случи - българи се изправиха срещу българи и вече няма никакво значение какво ще последва.

Срамът от прегазени хора, унижени полицаи и поругани журналисти остава единствено за Румен Радев. Желанието му за власт и сваляне на правителството отвори толкова дълбока рана, която с нито един пост не би могла да се затвори.

Дано му е била сладка закуската, докато е гледал сутринта кървавата баня от снощи пред триъгълника на властта.

Кадрите, качени в интернет, са жестоки, изпълнени с викове, с молба, с изплашени хора...".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!