41 населени места в Ловешка област са без ток. Това съобщиха от електроразпределителното дружество.

Някои от тях са без електроподаване над 36 часа. В голяма част от селата заради липсата на електричество няма и вода, прекъснати са и комуникационните връзки.

Най-сериозен е проблемът в община Ловеч, където все още 27 населени места са на тъмно. В общините Троян и Луковит без ток са по шест села. Все още не е възстановено захранването в село Кърпачево, община Летница, и село Славщица, община Угърчин.

Екипите на електроразпределителното дружество продължават работа по прекъснатите електропроводи и повалените стълбове.

Заместник-кметът на Ловеч Даниел Колев съобщи, че се разчистват и повалени дървета и клони по общинската пътна мрежа и улиците на града, но всички пътища са проходими при зимни условия, няма бедстващи хора.

"От републиканската пътна мрежа все още затворени заради навявания, са Троянският проход и пътищата Шипково - Рибарица, Деветаки - Брестово", информира директорът на Областното пътно управление Георги Грозданов. "В някои райони пътната настилка е заледена, но се обработва", добави той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната


Снимки: lovech.bg