Имената на Златко Баретата, Бойко Борисов и групировката ТИМ изскачат покрай сделката със земята, върху която строи синът на уволнения зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков. Те са свързани с управителите на фирмата, предишен собственик на парцела, твърди "168 часа".
Сделката с парцела, върху който Драшков-младши строи 160 суперлуксозни апартамента в кв. "Дружба", е донесла около 3 226 500 евро на фирмата продавач "Билдко" по изчисления на седмичното издание. Един от собствениците й - Димитър Калчев, е свързан с варненската групировка ТИМ, показва фирменият регистър ДАКСИ. Той е сред управителите на "Зърнени храни-Пловдив",  "Химимпорт-петрол", "Консорциум Централен кооперативен съюз&Химимпорт", "Химимпорт финанси".
С цял кръг прелюбопитни съдружия се е обградил и другият управител и собственик на 35% от "Билдко", иракчанинът Самир Франсис. Той е бил за няколко месеца управител и собственик на 33,2% от З.Е.С. ООД, където до ликвидацията на дружеството през 1999 г. съдружник е бил и Златомир Иванов Иванов, по-известен  като Злакто Баретата.
Иракчанинът е бил съдружник и с Бойко Борисов. До 1998 г. двамата са притежавали по 12% от регистрираната в Червен бряг "Прайхим". "Да, познавам Самир, но от години не поддържаме никакви отношения", е казал столичният кмет пред вестника.
Освен него и иракчанина, в "Прайхим" изплува и името на бизнесмен, близък до Мирчо Петков, наричан Мирчо Циганина, станал популярен с обръчите си за източване на Държавния резерв. Името на този бизнесмен не е посочено в публикацията. БЛИЦ