Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата, не се яви на разпит днес в прокуратурата, която му даде срок до 14,00 часа да се отзове в СГП.
По-рано днес градският прокурор Николай Кокинов заяви, че той и още 5 негови авери са издирвани по данни за организирана престъпна група, замесена в повече от 2-3 извършени убийства. По-късно обаче освен Баретата, за издирване бяха обявени още само двама негови приближени - бодигарда му Антон Савов, известен като Тони Мамата, както и още едно лице, познато като Мартин Станков - Рашо.

СГП е образувала досъдебно производство срещу Златомир Иванов-Баретата и неговото обкръжение Антон Савов и на Мартин Станков още на 29 януари за престъпление по чл. 321, ал.1 и 2 НК, което е за организиране, ръководене или участие в престъпна група. Закона предвижда за организаторите на престъпни групи затвор от три до десет години, а за участниците от една до шест години.
Според градския прокурор Николай Кокинов става дума за повече от две-три поръчкови убийства. Освен това днес са били претърсени 8 адреса.
Тези дни Баретата и Демби водеха престрелки чрез медии. Златко Баретата прогнозира, че ще бъде арестуван по инсинуации на Димитър Вучев – Демби. Той обясни, че Демби е искал от него 100 000 евро като според Баретата той обикалял босовете и искал да насъбере 1 000 000, изнудвайки ги, че иначе ще ги натопи с показания пред ДАНС и прокуратурата. Демби пък отвърна на удара като заяви, че Баретата е убил Бобъра, стрелял е по Темерута, стрелял е по самия него, пряк убиец е на Тони Клюна.
Днес вътрешният министър Михаил Миков заяви, че няма данни издирваният Златомир Иванов- Баретата да е излязъл легално в чужбина.
Вътрешният министър допълни, че медиите в България са добре информирани относно изявленията на Баретата преди дни – че ще бъде задържан. Според него не е за пръв път изтичането на информация чрез службите има редица санкционирани служители и ще има още при изтичане на информация. С аргумента, че е следствена тайна Миков не пожела да коментира дали обвинението срещу Иванов, че е наркобос се крепи на показания на свидетел.
Вътрешният министър каза още, че всеки, „който има основание да му бъде повдигнато обвинение, да бъде задържан, когато има опасност да се отклони или да извърши друго престъпление, или за разкриване на престъпление, ще бъде арестуван". /БЛИЦ