Нелегално тото за милиони въртял обявеният за общодържавно издирване и сочен за наркобос № 1 у нас Златомир Иванов-Баретата. Към незаконната дейност той прибавил и друга екстра - оотпускане на заем с убийствени лихви на ден, съобщава "Телеграф".
От два дни Баретата и аверите му Антон Савов-Тони Мамата, Мартин Станков-Рашо и Ивайло Борисов се издирват от прокуратурата, за да бъдат арестувани за участие в няколко убийства и търговия с дрога. Въпреки че в сряда четиримата потънаха вдън земя , разследващите много добре знаят къде са се скрили, съобщиха източници от прокуратурата. "Въпрос на време е да ги задържим", категорични са магистратите от СГП. Според защитника на Баретата Лъчезар Таков той в момента, е на поход в планината. По думите му, клиентът му не ползва мобилен телефон и няма как да се свърже с него. Градският прокурор на София Николай Кокинов призова обвинения в убийства да спре туристическия си тур и да се яви пред органите на реда.

Черното тото, което спретнал бившият командос, поробило хиляди хора от Гоцеделчевско, твърдят ужилени.
Те разказват, че четирима пратеници на Баретата и в момента обикалят малкото градче и 60-те села около него, за да зарибяват поредните си жертви и да събират залози.
 
Димитър Д., Атанас Б., Боби М. и Йордан С. използвали листата, като за някои мачове давали малко по-високи коефициенти от официалните. При загуба на клиентите настъпвал истинският рай за измамниците. Те предлагали на жертвата заем с дневна лихва от 12-14 %. Единственото условие, което поставяли бабаитите, било парите да бъдат отново вкарани в черното тото. Ако се случи да дадат втори и трети заем на балъка, потънал в дългове, наказателната лихва скачала почти двойно.

При натрупване на задължения над 100 хиляди лв. хората на Златомир Иванов търсели гаранции, като пристъпвали към "изземване" на имуществото, разказват ченгета, запознати с престъпната схема.

Играчите принуждавали длъжника да им прехвърли имотите си чрез покупко-продажба. Те обещавали, че ще ги върнат на заробения веднага щом си погаси до стотинка заема и лихвите по него. Това на практика, обаче никога не се случвало.

Хората на Златко Баретата не прогонвали конкуренцията, а я вкарвали в тяхната схема.  Предлагали им да играят заедно на варианта "гол за гол" с много пари. После отпускали заем на противниците си и им налагали умопомрачителна лихва. /БЛИЦ