“Смята ли Бойко Борисов като министъра на образованието Даниел Вълчев Перник за вражеска територия, перничани - за малоумници, а транспорта Перник-София-Перник - за криминогенен?” На този въпрос трябваше да отговори на пресконференция в Перник столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Заедно с други питания той беше отправен от форумджия в сайта zapernik.com с атрактивния псевдоним "Златната кокошка с трите трътки".
"Какво трябваше да означават думите му: "На мен 30-40 000 перничани в София не ми трябват?", пита още форумецът. Въпросите бяха зададени на Борисов на среща с младежката структура на ГЕРБ в града от 23-годишен студент, който препредаде питанията на "Златната кокошка с трите трътки".

 “Въпросният човек с трътките трябваше първо да попита защо, когато аз предложих Перник и София да си направят един общ завод и депо за битови отпадъци, вашето управление в Перник отказа. Щеше да излезе без пари и щяхте да си имате завод и депо. Вие казахте: "Не, на София боклука не ни трябва". Ама 40 000 идвате да работите в София и си оставяте боклука там. То е като любовта - тя е взаимна”, категоричен бе Борисов. “Значи идваш, хвърляш си отпадъка в София, учиш, работиш, натоварваш транспорт като инфраструктура, ние обаче сме длъжни", поясни той.
40 000 човека идват на работа в София - един град се мести всеки ден. Държавата ми дава само 7 млн. за дотации за градския транспорт, а ние внасяме 1 млрд. лева. Когато има правителство, то сяда и казва - добре, София поема толкова работни места, толкова хора прииждат, затова ние трябва да дотираме тези дейности, които са за всички нас - пътища, училища, детски градини. Държавата не го прави, оплака се столичният кмет.

Ако в Перник има 120 катастрофи за година, 470 пернишки коли катастрофират в София, правите ли разлика.  В София от 33-34 хиляди катастрофи на година, 16 000 са на провинциални коли. Това е една трета. Те ми смазват мантинелите. Има ли една мантинела да не е ударена?, попита Борисов. 
По-добри домакини от София за Перник няма - как може той да пише такива неща! Искаме само малко да спазвате правилата, каза още Бойко Борисов.  /БЛИЦ