Млад мъж от Варна ще получи бъбрек от баща си, за да живее. Йордан Иванов е на 30 години и спешно се нуждае от втора бъбречна трансплантация. Борбата му с болестта започва, когато той е още момче, на 19 години, и е трансплантиран. Но заради усложнения се налага да бъде направена спешно втора трансплантация в Гренобъл, Франция.

Животоспасяващият коледен подарък Йордан ще може да получи само ако го подкрепим – самата трансплантация се поема от НЗОК, но съпътстващите разходи за лица над 18 години се поемат от семейството, а то няма как да се справи, ако добри хора не се обединят, за да помогнат на младия българин да се пребори за живота си.


„Сумата от 3600 евро за квартира,от 500 до 1000 евро на месец за преводач,за самолетни билети и други разходи е непосилна за нас. Трансплантацията ще бъде от различни кръвни групи – АВО, затова Йордан трябва да отиде там 5 седмици по рано за десенсибилизационна програма.

На 21 декември Йордан трябва вече да е в Гренобъл, за да може да бъде трасплантиран“, споделя майката на младия мъж, която е сигурна, че много хора ще отворят сърцата си, за да помогнат на Йордан да живее.

Можете да дарите здраве за Йордан по банков път на следната дарителска сметка:

Титуляр: Йордан Иванов Иванов
IBAN: BG57 UNCR 7000 1522 1398 25
BIC: UNCRBGSF