Опашка от автомобили, дълга около 30 км, се е образувала преди ГКПП „Калотина“. Попадналите в колоната нямат никаква информация за случващото се, обясни очевидец пред „Фокус”.
„Има много катастрофи и затова обърнахме и тръгнахме към Олтоманци“, обясни читателката. Нейната кола се движи заедно с още 5 автомобила, с които ще търсят бензиностанция, където да се скрият от студа и да получат информация от медиите. Тя не успяла да се свърже нито с тел. 112, нито с полицията.
 
От 9.00 часа сутринта е чакала на 30 км от Калотина. „Нито има патрули, нито полиция, нито КАТ. Няма кой да ни даде информация, с малко дете сме“, коментира читателката и уточни, че в други изчакващи коли също има малки деца. „Хората се изнервят и е ад на Калотина“, посочи тя.
 
„На 30 км от Калотина има полиция, която не допуска колите да вървят нагоре“, поясни жената. По думите й, на пункта има много тирове, автобуси и леки коли, които изчакват. „Тръгнали сме към Олтоманци, имаме информация, че е затворено, но не знаем дали е вярно. В понеделник сме на работа и трябва да тръгнем, пътуваме за Германия“, каза още потърпевшата.