Четвъртък и петък до обед са най-добрите дни за съставяне на правителство тази седмица. Това сочи звездната прогноза.

Докато във вторник всичко ставаше по трудния начин, с повече усилия и неравностойни отношения, то в четвъртък и петък има шансове за повече стабилност.

От думите на Маг Розали, цитирани от „Телеграф“, стана ясно, че: на 7-и от обед до 8-ми на обед не са се препоръчвали съвместни действия и работа в екип. Очертавали се предателства, а действията да са като в онази басня за орела, рака и щуката. Очертавали се конкурентни атаки. Меркурий бил в квадратура с Нептун, а съзвездията им-Стрелец и Риби. Имало натрупване на противоположни енергии, които трудно можели да намерят съвместимости.

Маг Розъли продължава: „8 декември бе ден на комплексарите, на хората, които няма да съберат сили да се изправят срещу враговете си, а това ще ги постави в още по-затруднено положение. В момента кризата затяга своята хватка и хората трябва да се изправят, да погледнат другия в очите и да се противопоставят на тези, които се опитват да печелят на техен гръб. Но от обед навлизаме в стабилизиращ период“.

На 8 декември Марс бе в квадратура с Юпитер в съзвездията Скорпион и Водолей. Това носи нестабилност, но и отрезвяване. Юпитер е планетата на разума и тя постепенно взима нещата в свои ръце, като се опитва да уреди справедливо всяко едно действие. Този стабилизиращ фактор действа до 13 декември, но силата му отслабва на 10 декември. Най-силно е на 9 декември, когато силата е в най-стабилна позиция.

9 декември е ден за преговори, за сключване на нови договори за срещи с нови бизнес партньори и уреждане на печеливши сделки. Важното е да се води принципна политика и да не се нарушават споразуменията.  Уреждат се и важни законови положения“, отбелязва Маг Розали.

На директния въпрос кога тази седмица е най-подходящият ден за съставяне на правителство, тя отсече: „9 декември, но не по-късно от 10 декември до обед“. За втората дата тя продължава обяснението: „10 декември до обед да се действа активно в посока на контактите с чужбина. Да се чакат важни вести и предложения. Може да се изпратят важни съобщения или да се получат такива“.

На 11 декември Венера е в съединение с Плутон и  започва време, когато преговорите от какъвто и да е характер стават изпълнени с много подводни камъни. Действат противоположни енергии. Те се засилват и от позицията на Луната, на 11 декември тя е в първа четвърт и мощта й нараства, а с това расте и хаосът за сметка на емоциите, които понякога са доста странни. В лично отношение това е време за любов, но не и за бизнес преговори, а още по-малко за стабилна политика.

Според астроложката Неда Иванова на 9 декември е наистина добър ден. Цифрата на деня е 8 и тя означава, че е добра за избор, за постигане на професионални позиции и обвързване между партньори както в работата, така и в любовта. Това е време, когато се обират плодовете на труда, но и време за създаване на силни врагове. На 8 декември, сряда, бе време за изолация и неразбиране, но с перспектива за постигане на напредък догодина.

Според предсказанията на Неда Иванова на 10 декември може да има отлив от някои връзки и от дейности, които не са дали очакваните резултати и печалби. Трябва да се търси ново поле за лична и професионална изява. Време е да се подписват нови договори и да се влезе в нова делова и творческа среда.