Осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим постанови Варненския окръжен съд за шофьора-убиец на 14-годишния Денислав Русков от Варна. Mинути преди да започне съдебното заседание срещу добричлията Хюсеин Нихат, близки, роднини и съученици на Денислав Русков организираха мирно бдение пред сградата на Окръжния съд, за да поискат максимални присъди за Нихат. Заседанието започна в 9 часа.
Близките издигнаха плакати с надпис "Максимална присъда за убиеца на Денислав". В началото на месеца Варненският окръжен съд отложи за днес делото срещу добричлията, причинил смърттта на 14-годишния Денислав Русков на 21 март тази година. На миналото заседание Хюсеин е бил разпитван пред съда дълго време, но процесът е вървял изключително трудно, тъй като мъжът отказвал да отговаря на поставените въпроси.. Назначена бе и тройна съдебно-психиатрична експертиза, която да установи психическото състояние на подсъдимия.  Днес бяха приети резултатите от тройната съдебно психиатрична експертиза, която обяви Хюсеин за адекватен и вменяем, така че той да може да участва в процеса. 
Денислав загина рано сутринта на 21 март, чакайки на автобусна спирка до цветния пазар на бул.”Чаталджа”. Ученикът от Спортното училище бе блъснат от червен мерцедес, управляван от пияния и неправоспособен Нихат. По показания на свидетели, секунди преди трагедията добричлията минал през фаталното кръстовище на червено, с над 100 км/ч. Преди това мерцедесът предизвикал лек инцидент до Катедралата, където блъснал такси. /БЛИЦ