Имущество на Ерджан Рашид – Роко на стойност 1 719 073 лева да бъде отнето в полза на държавата, реши Окръжен съд – Кърджали. Искът по делото е внесен от хасковската дирекция на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.
Запорирани са 8 декара земя в село Пепелище, ресторант „Рибарска среща” в Кърджали, тракторна база в момчилградското село Сушево, оранжерии в Джебел, дворни места, брокерски офис, четири апартамента, товарни и леки автомобили.
Според иска на комисията Роко е придобил имотите и автомобилите с пари от престъпна дейност. Решението на кърджалийските магистрати може да бъде обжалвано пред Пловдивски апелативен съд, уточни директорът на комисията в Хасково Иван Жеков.

Производството срещу Ерджан Рашид в хасковската комисия “Кушлев” е образувано след влязла в сила присъда по дело от 2004 година. Присъдата е за незаконно организиране на хазартни игри и е издадена от Районен съд – Ардино. Процесът е приключил със споразумение, в резултат на което Роко е осъден да плати 100 лева глоба. /Дарик радио