Няма политическа интрига в скандала с подслушването на журналисти и депутати от Държавна агенция “Национална сигурност”, а вътрешна борба. Това заяви депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров, който също се оказа в разработката на агенцията.
Овчаров категорично изключи възможността премиерът да е разпоредил подслушването, нито пък това да е направено от бившия вътрешен министър Румен Петков.
Според Овчаров службите трябва да се реформират, защото в момента работят с методи, които не са присъщи на демократичните общества. Председателят на ДАНС Петко Сертов трябва да даде отговор в каква посока ще се движи ръководеното от него ведомство. Ще работи за затваряне устата на медиите, борба с врага със или без партиен билет или ще изпълнява функциите, за които е създадена агенцията, коментира депутатът. Според него подслушването на медиите е стереотип от отминали времена. Ако искаме да бъдем Северна Корея, можем да го правим, но не и при друг случай, коментира Овчаров. Той добави, че е разговарял със Сертов, за да получи обяснение защо и той е попаднал в разработката, но не е получил отговор с аргумента, че все още тече проверка. /БЛИЦ