117 млади членове на БСП ще получат електронните си членски карти на традиционния събор на социалистите на Бузлуджа в събота.
Броят им съответства на годишнината на партията – преди 117 г. Димитър Благоев – Дядото и последователите му поставят началото на организираното социалистическо движение в страната. Притежателите на електронни карти от Пловдив са трима. Те са определени с жребий. Това са Георги Петров, Стоян Лазаров и Красимир Жеков.
В събора на Бузлуджа ще участват над 2000 социалисти от цялата Пловдивска област. Те ще заминат за историческия връх с 10 автобуса, а в колоната ще участват и 50 лични автомобила. Тазгодишното издание на събора е с мото „За България – свободни граждани, справедлива държава, солидарно общество“. В петък вечерта ще бъдат положени венци и цветя пред Паметника на загиналите за освобождението на България преди 130 години. В официалната церемония ще участва и пловдивска представителна група.
Програмата на националния събор на 2 август ще започне с изпълнения на Берковския духов оркестър, Любка Рондова, Румен Родопски, квартет “Славей”, Веселин Маринов и други известни изпълнители. След това ще бъдат поднесени цветя пред паметника на Хаджи Димитър и Барелефа на основоположниците на партията. Час по-късно митингът ще бъде открит със слово на лидера на БСП Сергей Станишев. Вечерта ще има спектакъл, наречен “Бузлуджа open air”, в който ще участват Deep Zone, Balthazar, DJ Dian, Jackrock, Amok, Alex Kvitta, Rosko, Da Hool, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив. /БЛИЦ