Само за първите два дни 7894 души са се подписали в Националната подписка за провеждане на изборите за Европейски и национален парламент в един ден, която НДСВ организира в цялата страна. Това обяви зам.-председателят на партията Марина Дикова. До вчера след обяд подписите бяха 3000, поясни Марина Дикова.
Тя обяви, че подписката за избори „2 в 1” е стартирала вече в 26 области в страната, като в някои от областите събирането на подписи в подкрепа на инициативата на НДСВ е започнало още в събота и неделя.
Досега в Благоевградска област са събрани най-много подписи в подкрепа на избори „2 в 1” – 1280 подписа, в област Велико Търново подписите са 710, във Варненска област – 500 подписа.
Надяваме се, че подписката ще продължи с такива добри темпове и ще покажем реалната подкрепа на гражданите за избори „2 в 1”, каза още Марина Дикова. Националната подписка за избори „2 в1” е допълнителен аргумент, че идеята на НДСВ се подкрепя от много хора и че провеждането на два избора в един ден ще доведе до по-голяма избирателна активност и по-голяма представителност на институциите, каза още тя.
НДСВ разпространява информационни материали за избори „2 в 1” – плакат и листовка.

Подписката ще продължи около месец, когато се очаква да се разгледа на първо четене в пленарна зала законопроектът за промени в Конституцията, който внесоха депутатите от НДСВ.  /БЛИЦ