Абаджиев: "Червените мобифони" излизат на светло

Политиката отдавна се е превърнала в сенчест бизнес. Определени кръгове натрупаха капитал, имат власт и оказват натиск на политиката. Сега се случва че този модел се демаскира и "червените мобифони" са принудени да излязат на светло. Така независимият депутат Димитър Абаджиев коментира по бТВ навлизането на олигарсите в политиката.

Олигархическият модел у нас прилича на този в Русия, коментира Димитър Абаджиев. Според него политиката дава възможност олигархът да бъде създаден, после, той придобива власт и оказва натиск на политиката, и я използва за параван. Като пример той посочи Георги Гергов, който вече официално е в ръководството на БСП. Абаджиев заяви, че в Пловдив в партията на Яне Янев са постъпили редица материали как Гергов е използвал Пловдивския панаир, на който той е директор, за различни сделки и натрупване на капитали.
Независимият депутат разви тезата, че БСП се опитва да противопостави Гергов на Бойко Борисов на предстоящите избори. Според него обаче това няма да е печелившо за БСП, защото Бойко Борисов е натрупал авторитета си в институции, а Гергов е използвал политическо покровителство, за да развие бизнеса си ./БЛИЦ