АБВ призна харесва ли избора на Радев за служебен премиер!

Проф. Огнян Герджиков е изключително добър човек

За новия министър-председател проф. Огнян Герджиков мога да кажа само, че е известен юрист, човек, който си е спечелил доверието като умерен и диалогичен затова смятам, че изборът е изключително добър. Това заяви доц. Георги Кючуков от ПП АБВ, пише агенция "Фокус".

Той посочи, че не може да коментира всички министри, защото не във всички области е компетентен. „Поне в областите, които наблюдавам – здравеопазване и външна политика мога да кажа, че там са назначени професионалисти, хора с опит. Независимо от това, че много от моите възгледи с тези на здравния министър не съвпадат, смятам, че те ще осигурят една приемственост от сегашното правителство. За мен е грешна тезата, че служебното правителство трябва да се занимава само с организацията на изборите” обясни доц. Кючуков.

По думите му то трябва да осигури приемственост и да поеме това, което се е вършило от досегашните кабинети, както и да предаде заедно с това, което са надградили на следващото правителство.

„Смятам, че служебното правителство е балансирано и е съставено от професионалисти”, заяви Георги Кючуков. По отношение на новия министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, доц. Кючуков каза, че някои негови възгледи не съвпадат тези на служебния министър, защото д-р Семерджиев през 1999 година е поставил в основата на здравеопазването финансовия момент и финансовия резултат.

„Здравеопазването е една от сферите, където човешкия фактор трябва да бъде в центъра на системата. Това са интересите на болните и на тези, които ги обслужват. Финансовият фактор, който е много важен, все пак трябва да бъде второстепенен”, подчерта доц. Кючуков.