Кандидатът за кмет на Дупница от АБВ Георги Градевски и кандидатите на партия АБВ за общински съветници предлагат категорични мерки за подобряване на сигурността в региона. Те бяха представени по време на среща с жителите на общината, на която присъства и председателят на АБВ Румен Петков.

Според Градевски, повишаването на обществената сигурност ще бъде постигната с осигуряването на видеонаблюдение във всички населени места в общината.


В програмата му е предвидено още тясно сътрудничество на общинската власт с служителите на РПУ-Дупница, така че те да бъдат напълно осигурени да изпълняват служебните си задължения - материално и логистично и да могат да реагират навременно на всички сигнали за нередности, които получават.

Усилията ще бъдат насочени и към осигуряването на спокойна среда за всички инвеститори в региона, както и за жителите на всички населени места. Специално внимание ще бъде обърнато на сигурността на учениците и учебните заведения.  


Предложенията на кандидатите на АБВ за кмет и общински съветници в Дупница бяха категорично подкрепени от председателя на политическата сила Румен Петков. По време на събитието той поздрави първата жена - полицай от Дупница Галина Димова, която е и кандидат общински съветник от листата на АБВ и подчерта, че тя е достоен човек, който има почетно отличие за доблест и заслуга, връчено лично от него през 2008 година, когато е заемал длъжността министър на вътрешните работи.