След като опъна черни чували пред дома на внуците на Бойко Борисов, лидерът на "Изправи се БГ" Мая Манолова оглави нова нелепа акция срещу управляващите под надслов "Леглата не лекуват сами". 

Заедно с приятелите си от "Отровното трио" Манолова стовари походни легла и закачалки с бели престилки в триъгълника на властта в знак на протест срещу здравния сектор и политиката на кабинета.



Демонстрацията е в памет на загиналите лекари и медицински сестри, които изгубиха битката си с COVID-19.

Протестиращите смятат, че твърде много вече човешки животи са загубени, а сегашното правителство не може да овладее ситуацията. Според тях решението да се разкриват нови легла в лечебните заведения не е основателно на фона на липсата на кадри в здравеопазването.







На жълтите павета репортер на БЛИЦ забеляза и един от лидерите на триото - адвокат Николай Хаджигенов без маска, което си е направо подигравка с многобройните призиви на медиците за носене на предпазни средства на места, където има струпване на хора. Което изискване е в сила и със заповед на медицинските власти.





Малко преди да започне същинската част на демонстрацията, дойде новината, че на извънредно заседание на кабинета са отпуснати 81 милиона лева за изпълнението на допълнителни мерки в борбата срещу COVID-19

Снимки: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ