Адвокатката на Нено Димов с първи коментар за обвиненията му

Не ми е ясно, министър да трябва да има знания във всички сфери, посочи Ива Лулчева

Аргументите на прокуратурата подлежат на сериозна критика. Нито един министър не взима решения сам по своя воля. Решенията се вземат в съответните отдели. Това каза адвокатката на Нено Димов Ина Лулчева, цитирана от bTV.

Нено Димов е обвинен за безстопанственост заради източения яз. "Студена" до Перник и е задържан за 72 часа, съобщиха по-рано от прокуратурата. 

"От нива на води разбират съответните геолози. Министърът е политическа фигура. Не ми е ясно, министър да трябва да има знания във всички сфери. Към министъра има министерство. Никой няма да каже, че министърът на здравеопазването трябва да е лекар специалист по всички болести", добави Лулчева.

"Видях се с него, защото му повдигнаха обвинение. Възмутително е решението на прокуратурата да иска задържане, защото като министър можел да въздейства. Прокуратурата твърди, че са налице предпоставки, защото като министър можел да въздейства, което е абсолютно необосновано. Първо, подал е оставка, второ налице са документи върху тях не може да се въздейства", каза още тя. 

Ина Лулчева не пожела да коментира състоянието на Нено Димов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!