Проведеното в разгара на предизборната кампания социологическо проучване в Пловдив, регистрира сериозна динамика в нагласите към отделните кандидати за кмет, което дава отражение и върху електоралната подкрепа  за тях. 

Проучването е възложено и финансирано от ИК "Марица", а изпълнител е "Алфа Рисърч". Изследването е проведено сред 1207 пълнолетни граждани в община Пловдив между 8 и 14 октомври. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица.

Здравко Димитров 
Значително подобрен имидж - преодолява поляризацията в оценките, които непосредствено преди старта на предизборната кампания са 39%:38%,  а към днешна дата вече са 40%:28% в полза на позитивните. Положителният баланс в нагласите към него се дължи на драстичния спад на негативните оценки от 10 пункта.

Увеличава дистанцията с Атанасов на първи тур – успява да удвои преднината си на 7.7 пункта и достига до електорална подкрепа сред гласуващите от 29.9%. Това се дължи както на разширяване кръга на подкрепа и извън симпатизантите на ГЕРБ, така също и на негативния тренд при Атанасов. 
При евентуален втори тур с Атанасов, успява да обърне подкрепата в своя полза. Привлича, макар и поляризираната подкрепа на симпатизантите на Георги Колев и Дани Каназирева.

Славчо Атанасов 
От позитивен към поляризиран имидж – от преобладаващо положителен баланс в съотношение 55%:37%, нагласите към него се поляризират и вече са 37%:37%. Това се дължи на значителния спад в одобрението от 18 пункта.

Електоралният спад в подкрепата за Атанасов (22.2% от гласуващите на първи тур) се дължи на утвърждаването на други двама силни кандидати. Това е Николай Радев, който успява да консолидира симпатизантите на БСП и да не допусне отлив им към Атанасов. Другият кандидат е Георги Колев от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, който само за няколко седмици успява да се позиционира сред значимите кандидати за кметското място. На втори тур привържениците на БСП заявяват, че ще подкрепят Атанасов. 

Николай Радев
 Подобрява положителния баланс в оценките – съотношението е 38%:24%. И бележи ръст на позитивните и спад на негативните оценки от по 5 пункта.
 В електорален план почти удвоява подкрепата си, достигайки до 11.1%. Той обединява привържениците на БСП и постига резултати, сходни с тези на листата за общински съветници на партията.

Настъпилите промени в подкрепата за отделните кандидати за кмет се отразяват и на електоралната картина при общинските листи. ГЕРБ запазва високите си нива на подкрепа с 22.4%, а БСП заема второто място с 10.4%. Коалицията НФСБ (ВМРО-БНД) губи подкрепа и остава трета с 8.1%, като известна част от привържениците на Атанасов все още се колебаят дали на подкрепят и листата