Александър Ненков разкри плановете на служебния кабинет за политическото бъдеще на Радев

Разсъждават единствено и само как да се помогне за избирането на неговия началник, заяви депутатът от ГЕРБ

Магистрала "Хемус" не е приоритет на служебния кабинет. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ - СДС Александър Ненков по време на брифинг в Народното събрание.

"Преди края на последното правителство на ГЕРБ наистина не вярвах и бях убеден, че правителството, заделяйки средства за довършване на магистрала "Хемус", ще направи този проект необратим. Имаме едно служебно правителство, което е хиперактивно, което обаче не разсъждава дългосрочно. То разсъждава единствено и само как да се помогне за избирането на неговия началник. На този, който ги е назначил. Те гонят само краткосрочни цели", каза Ненков.

Според него истината е, че това правителство иска да харчи предизборно. "Това е правителството, което няма никаква визионерска визия", каза още Александър Ненков.

Според него служебният кабинет няма цел да развива дългосрочно "Хемус".

"След като разбрахме, че няма да стане, хубаво е министър Комитова, цялото правителство да излязат и да кажат какво предлагат на българските граждани. Досега единственото, което правят, е да уязвят предходното правителство. Готови са на всичко само и само да покажат по един или друг начин, че има нарушения. Във времето ще се окаже, че не е така", заяви още депутатът от ГЕРБ.

Той попита как до този момент не е имало забавяне на плащане, протести на строителни фирми и как ГЕРБ са се справили, а това служебно правителство не може.