Промяната е невъзможна. БСП изяви твърдо позицията си и тя е последователна. Още през 2014 г. партията обяви, че с 39 членове няма да участва в никакви форми за управление. Не виждам причина това да се промени, при положение че парламентът е изчерпан и може да създава хаос и интриги, вместо реална надежда. Това заяви за БНТ Александър Симов от БСП.
"Кампанията вече е започнала поради много причини. България нямаше да е в това състояние, ако Борисов чисто хазартно не беше заложил бъдещето на страната. В крайна сметка управлението се провали напълно. Няма схеми, които да го изкарат извън това блато", добави политикът.

"Този кабинет не може да продължи да действа като служебно правителство. Да не говорим че той би използвал последните си дни, за да прави нелепи назначения. Няма как Радев и Плевнелиев да постигнат консенсус. Голяма част от победата на Радев се дължеше на това, че хората виждаха в него алтернатива и влизането в подобна колаборация ще разочарова хората. След експеримента и безумията, на които се нагледахме през последните 2 години, БСП може да управлява по един различен начин", заяви Симов.

Управлението на Орешарски показа важни неща, които БСП да не повторят – да не се поставя в зависимост от друга партия и да не става заложник на неясни корпоративни интереси. Когато БСП влезе в тази поредица от компромиси и смъртоносни грешки стана така, че тя бе наказана от собствените си избиратели. Смятам, че това недоверие сега бе преодоляно, но то още е в аванс.