Андрей Гюров обвини двойни агенти за краха на кабинета "Петков"

"Маските паднаха. Тези хора ще трябва да отговарят пред своите избиратели", заяви депутатът

Това, което знаем е, че не достигнаха няколко депутата, за да се намери достатъчна подкрепа. Според мен коалицията се развали по причина на това, че нямаше ясно обединение на цели и каузи. Случи се, че в това споразумение има двойни агенти, които играят за друг тип каузи. Това каза пред bTV Андрей Гюров – председателя на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ (ПП).

„Нас изборите не ни притесняват. Последните социологически данни показват, че подкрепата за ПП в момента е във възходящ тренд. Друг е въпросът дали това е най-държавническото решение“, посочи той.

"Ако има нещо хубаво в тази политическа криза, това е, че маските паднаха. Тези хора ще трябва да отговарят пред своите избиратели", заяви Гюров. 

"Ние не можем да говорим със Слави Трифонов, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Ние вярваме, че дори и в този парламент има достатъчно независими хора", добави той. Гюров разкри, че с Ива Митева от ИТН разговаря постоянно, дори и днес в парламента върху законодателни въпроси. "Аз не изключвам, че може да се проведат интересни дискусии, които да намерят решение на тази криза", намекна той. 

По въпроса за отношенията с президента Румен Радев Гюров каза, че войната в Украйна е показала, че ПП и Радев са на коренно различни позиции относно външната политика. Едно нещо, което ни обединява с президентската институция, е че не се държим отговорно към държавата и към нещата, които трябва да се случат", каза депутатът.

Гюров призна, че най-много ще съжалява за неосъществените планове относно КПКОНПИ и посочи, че това остава основен приоритет за ПП.