Андрей Новаков разкри дали европейските пари за България спират от 2022 година!

Новината, че след 2022 г. европейските пари за България ще спрат е фалшива, средствата дори ще се увеличат. Това каза евродепутатът Андрей Новаков по време на представянето на политическата платформа на ГЕРБ за евроизборите.

„Бъдещето на Европа е цифрово и затова ни трябва добър бюджет. Европейският бюджет много прилича на семеен – поне неговата философия е такава. И както едно семейство има нужда от достатъчен бюджет, за да посрещне своите нужди, така и ЕС“, заяви Новаков.

Той посочи, че бюджетът на ЕС е 1,324,089,000,000 евро. „Може да ви се струват много, но те са нужни. Затова това е отправната точка, по която ще работим. България разполага с малко 14 млрд. евро, като нашата амбиция е да станат 18 млрд. евро“, обясни Новаков.

Той посочи, че средно по 2500 лв. ще получи всеки българин. „Всеки човек, който има нужда от европейско финансиране, ще го получи“, каза още евродепутатът.

„Фалшивата новина, че след 2022 г. парите за България ще спрат е разбита. Не само, че няма да спрат, но и ще се увеличат“, заяви Новаков.