Андрей Райчев: Давам 30% вероятност на късо правителство, което да ни изведе от тази вечна прокоба!

Противниците на Борисов нещо се спихнаха, те са жертви на мита за американското посолство, каза социологът

"Борисов изигра един много сложен танц, в резултат на който има всички възможности - кеф ти мнозинство, кеф ти с БСП и ДПС, днеска се отказва от подкрепата на ПП и ДБ, но утре може да си я върне, и кеф ти нови избори.

Резултат от тази публична борба е, че той си освободи всички врати, остави ги отворени. И утре може да каже "Хайде, с малцинството на ПП", какво му пречи", коментира социологът Андрей Райчев по bTV.

"Неговите противници се спихнаха. Те са жертви на мита за американското посолство. В България има един мит, че в американското посолство има едни мрачни и страшни хора, които ще наредят на Борисов какво да прави.

Поредна победа на Борисов, номер едно е сред политиците

Този мит е погрешен по две причини- първо, те не могат да направят това, и второ - те не искат да правят това. България е една от страните в Европа. Ако почнат да командват България, те ще се скарат с Франция и Германия. България не е такъв залог, не е толкова важна за САЩ, че да поемат такива тежести", смята Райчев.

"Борисов е склонен да мисли за кратко правителство, да избегне избори през лятото, да изчакат общинските избори. Общо взето какво ще е това шестмесечно правителство няма значение, то ще е пак като служебно, но ще е подчинено не на президента, а на парламента.

Давам 30 процента вероятност на късо правителство, което да ни изведе от тази вечна прокоба - избори, избори, избори. Могат да направят такова с перспектива ноември. Втората вероятност е втори избори.

Трето по вероятност е трети мандат. Него никой не го мисли, но изправени пред това да кажат на българите, че трябва да се ходи на избори отново, може пък и да се уплашат", завърши социологът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук