"Доган възстановява политическа форма. Това е висока политическа техника.

Първоначално той заговори по старо му, с авторитет. Поиска съюз срещу Пеевски, но само Христо Иванов го подкрепи, но тази формула не сработи.

Става дума за 300 хиляди души плюс привлечена периферия, които традиционно гласуват за ДПС. Главният електорат е от около 200 хил. души и това са жертвите на възродителния процес и техните потомци, които ще останат при Доган". Това обяви по Нова ТВ социологът Андрей Райчев.

Според него няма да има в смесените райони битка Доган – Пеевски, а Доган или няма да гласувам. Прогнозата на Райчев е 3 към 1 победа за Доган на тези избори. 

Хората ще видят един нов Доган в действие, политик, който работи, участва в листите,  завръща се в политиката.

Андрей Райчев е един от най-старите и последователни ласкатели на модела Доган, който винаги старателно е бранел интересите на Сараите. Днешната му прогноза е не просто нелогична, но и  неадекватна и скандална. Райчев иска да внуши, че турците и мюсюлманите обичат насилника си, обичат репресивната ДС и оръдията на комунистическия режим.

Едва ли за някой в България е тайна, че за 34 години съществуване ДПС с Доган не направи нищо за жертвите на Възродителния процес. Няма нито един осъден насилник участвал в смяната на имената и провеждането на Голямата екскурзия, довела до принудителното изселване на близо 300 хил. турци в южната ни  съседка.

Напротив, чрез ДПС Доган реабилитира ДС, чиито кадри неизменно присъстват в депутатските му листи, а предстои да ги видим и в бъдещия парламент. Самият почетен председател без всякакви съмнения е топ агент на Държавна сигурност, участвал доказано в репресии на турци и мюсюлмани, работил срещу Република Турция.

Ако се направи един доби бегъл преглед на кадрите, които остават и подкрепят днес Сокола, ще стане пределно ясно, че към него се е ориентирала ДС и БКП номенклатурата в средите на турци и мюсюлмани.