Опозицията подготви вота по собствените си представи как трябва да изглеждат доклади на Брюксел. Някъде в тези представи потъна политическото виждане на Европейската комисия в доклада, че има напредък, макар и по-бавен от очакването. Това каза председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов по време на обсъждането на вота на недоверие към Правителството.
Той се обърна към опозицията с укора, че не бива на всеки вот на недоверие да гледа като форма на консолидация или като форма на политическо присъствие. Ако търсите скандала това само ще увеличи разочарованието и недоверие на българите. Скандалът е естествената среда за част от опозиционните лидери, но на кого са нужни постоянни опити да се създава нестабилност и да се внушава несигурност, коментира Найденов.
Разликата между мнозинството и опозицията е, че управляващите виждаме и признаваме трудностите, с които се сблъскваме, че можем да посочим слабостите, които имаме. Вие обаче не сте в състояние да признаете напредъка на сегашното управление, каза Ангел Найденов.
Той обвини опозицията, че не случайно не прави коментари по Доклада на ЕК за механизма за напредък и сътрудничество, защото той е положителен. /БЛИЦ