Няколко въпроса към служебния министър-председател Стефан Янев. Както БЛИЦ писа днес бе първото заседание на служебния кабинет. 

1. Членува ли в израелско-руската масонска ложа "Мизраим", от кога, като какъв и с кои други известни лица?

2. Паркетен генерал ли е? От подполковник до генерал колко човека е командвал, освен подчинените му десетина в оглавяваните дирекции на МО?

3. Получавал ли е тайни предложения за шпионство в полза на чужди специални служби, основни противници на НАТО и ЕС?

4. Какви са отношенията му с Николай Цонев и той ли е предлагал него и Румен Радев за генерали?

5. Уведомяван ли е и участвал ли е в незаконосъобразни действия на Цонев в различни периоди, включително и в периода на мандата на Румен Радев?

6. Работили ли са негови близки роднини в разследваната от М. Манолова Булгартрансгаз, кои, кога и като какви?

7. Ще събира ли правителството пари за президентската кампания и не се ли явява истинския координатор на това, а и на цялото правителство премиерът в сянка - неговият началник кабинет?

8. Кой е бил военен министър, когато е бил номиниран за военен аташе в САЩ, какво е дипломатическото му образование и бил ли е служител на Военното ни разузнаване, тъй като апаратът на военните аташета е към него? Как е станал военен аташе, след като не се е числял към този апарат?

9. Според министър Ненчев е бил три дни с Н. Цонев в Русия. Какво е правил там, кой го е командировал или завел, получавал ли е някакви предложения от руски държавни органи или организации за работа срещу България и страните от ЕС и НАТО?