Апелативна прокуратура-В. Търново разследва бившия кмет на ловешкото с. Микре заради документна измама. Назначена е допълнителна експертиза по случая, съобщи днес за зам.-окръжният прокурор на Ловеч Кирил Петров.
Бившият селски първенец на Микре Валентин Вълев и съратниците му Весела Александрова и Илиян Цачев са изготвяли фалшиви пълномощни от името на собственици на земеделски земи и кметът ги е заверявал. Имало е случаи, в които наследниците на имотите били повече, а престъпниците издавали документи само за един. След това те обявявали земите за продажба в имотни къщи и агенции. Истинските собственици научавали за сделката месеци по-късно. Разкрити са около 20 такива случая, а нанесените щети са в размер на 123 хил. лв.
В хода на разследването Валентин Вълев бе отстранен от длъжност и му бе наложена постоянна мярка за неотклонение, която неотдавна бе заменена с подписка. Според зам.-окръжния прокурор обаче ексвластникът отпрашил за чужбина, подир което обаче се завърнал по свое желание.
Скандалът, свързан с издаването на фалшиви документи от кмета на Микре, избухна преди около две години.
Гергана Димитрова, БЛИЦ