ГЕРБ и БСП прибегнаха до обичайния си метод за отклоняване на вниманието. Те всяват страх и хаос сред гражданите умишлено, за да могат след това да „яхнат” въображаемия конфликт. Това каза кандидатът на ПП АТАКА арх. Румен Русев и досегашен изпълняващ длъжността районен кмет на "Младост".
 
Русев се срещна с гражданите на "Младост", за да ги увери, че пазарът няма да бъде премахван и никога не е имало такава опасност.


 
„Лично съм разговарял със собственика на пазара – той никога не е имал намерение да разрушава пазара. Искал е единствено да промени подробния устройствен план, за да предпази пазара от строежите около преминаващото метро. Той самият ми благодари, че съм готов да го защитя от многото лъжи и ме попита:
 
„Та защо да премахвам пазара, който ми носи ежедневен приход и да изградя жилищна сграда, която ще продам и край. Аз съм дългосрочен инвеститор”.


 
Според арх. Русев единствената причина за всяване на хаос и злоупотреби – както с гражданите, така и със собственика на пазара, се корени в чисто политически предизборни манипулации.
 
„Не владея тази политическа игра, не разбирам механизма на лъжите, макар сигурно да печелят гласове. Аз съм обикновен архитект, знам, че експертизата ми може да даде много на район "Младост". Вярвам, че хората ще заложат на истината”, каза Русев.