Вижданията ни за промяна съвпадат с почти всички хора, които срещнахме. Хората се вълнуват от цената на тока, вълнуват се да има добри заплати, добър бизнес, да има добри училища и болниците да работят. Това, което най-много ме порази, е колко много е бил мачкан малкият и среден бизнес и колко страх все още има. Този терор над малкия и средния бизнес трябва спре“.

Това каза пред БНР Асен Василев от „Продължаваме промяната“ (ПП), но не посочи конкретни примери.

Представители на коалицията са на обиколка в страната за среща с избиратели. Според него тези, които искат да влязат в листите, са обикновено най-неподходящи.

„Почти всички водачи на листи в първия ни разговор с тях ни отказаха. Казаха, че си имат по-добра работа и не са мислили да влизат в политиката. Търсим хората да не са зависими от политиката. Всеки да си има бизнес, да си има поприще, за да не зависи от това дали ще е в парламента“.

Василев допълни:

„От хората в листите не искаме нищо финансово. Провели сме разговори с приятели и познати от IT бизнеса, от Лондон и Ню Йорк, има достатъчно хора, които искат да ни финансират. Абсолютно безвъзмездно. И на тях им пука какво ще стане с България, и на тях им е писнало да чуват, че България е свързана с корупция и с последните места по всичко“.

Той потвърди, че ако ПП спечелят властта, ще настоява отново да бъде финансов министър.

„Инфлацията не е галопираща. Галопират цените на енергоизточниците и цените, които зависят от цените на енергоизточниците. В служебното правителство започнахме серия от мерки, за да овладеем мините, които цъкаха в електроенергийната система“.