Атака ще предложи създаването на извънправителствена агенция за разпределянето на еврофондовете с участието на Европейската комисия. Това заяви лидерът на партията Волен Сидеров.
Според него такава агенция за разпределяне извън министерствата и друга за контрол би гарантирала, че парите от Европейския съюз отиват по направление. Така парите ще се доближат до реалния бенефициент, до този който кандидатства за фондовете, произвежда стоки и услуги, обясни Сидеров.
Лидерът на Атака призова останалите опозиционни партии в Народното събрание да проведат най-късно до утре консултации за общи действия за напускане на парламента от септември. За съжаление обаче в останалите опозиционни партии има някакво колебание, каза той. Въпреки това Сидеров беше категоричен, че Атака е готова да напусне сама Парламента от есента.
Атака ще предложи също отново да бъдат пуснати спрените блокове на АЕЦ Козлодуй, за да може страната ни да компенсира загубите от спрените еврофондове и призова медиите да не отразяват работата на управляващото мнозинство. /БЛИЦ