По повод запаления български национален флаг от италиански футболни запалянковци на мача между отборите на България и Италия на 11 октомври на националния стадион "Васил Левски", партия Атака заявява, че категорично осъжда подобни груби и безпрецедентни посегателства върху един от основните символи на държавността.
В декларация Атака изразява и възмущението си от факта, че български полицаи, присъствали като охрана на футболния мач, вместо да арестуват незабавно италианските хулигани, запалили националния ни флаг, са се нахвърлили да бият и арестуват български запалянковци, които се опитали да потърсят сметка от италианците за действията им.
Парламентарната група на партията ще постави случая със запаленото българско знаме в Народното събрание, както и ще се обърне към вътрешния министър Михаил Миков и външния министър Ивайло Калфин с въпрос какви мерки са предприели във връзка с този скандален случая.
Атака оценява навременната реакция на италианския министър на отбраната Игнацио Ла Руса, който поиска извинение от България за изгорения флаг от страна на италианските запалянковци.
От партията припомнят случая със скъсаното от цигани знаме в село Бояджик, Ямболско, използването на националния ни герб на обложка на френски порнографски филм и използването на българския национален химн като музикален фон на кадри от филм с фашистка тематика.
Атака счита, че подобни случаи на поругаване на национални символи и светени, ще зачестят, ако отговорните държавни институции не вземат навременни и адекватни мерки.
 През 2007 г. народните представители от ПГ на Атака предложиха и Народното събрание прие нова алинея в Наказателния кодекс, с която се предвижда лишаване от свобода до 2 г. за този, който опетни националното знаме, герб или химн и или глоба до 3000 лв. /БЛИЦ