Атанас Зафиров потвърди с много усукване за снощната тайна среща

През цялото време той говореше с условно отклонение, но веднъж без да иска каза "тази среща беше обвързана..."

Временният председател на БСП Атанас Зафиров всъщност потвърди, макар и много усукано, за снощната тайна среща в НДК между ПП-ДБ, ИТН, ДПС-Доган, "Възраждане" и БСП.

От уклончивите му думи стана ясно, че свалянето на Рая Назарян е било обсъждано единствено в контекста на постигане на мнозинство за правителство. Съгласие обаче явно не е било постигнато.

През цялото време той говореше в сутрешния блок на bTV с условно отклонение, но веднъж без да иска каза "тази среща беше обвързана..."

"Аз видях снимки на хора, които влизат в един паркинг. Ако си говорим за необходимостта от общуване на партиите в парламента и необходимостта от излизането на тежката политическа криза, в която се намираме, то аз бих адмирирал такава среща, ако е имала такава, то тя е била в такъв контекст.

Трябва да бъдат намерени такива решения. Тези решения могат да бъдат различни в това число и кадрови. Тази среща беше обвързана с определен контекст, ако има разговор за смяна на председателя на Народното събрание, то този разговор може да бъде единствено и само в търсенето на работещо мнозинство и подкрепило работещо правителство.

Това не може да е самоцелен акт", това каза временният председател Атанас Зафиров за случилото се в петък вечерта в НДК, където е имало среща между ПП-ДБ, БСП, ИТН, "Възраждане" и ДПС около Джевдет Чакъров.

Зафиров не каза каква е била темата на разговора. 

На въпрос - дали е било обсъдено кой ще я замести той отговори: "Пак казвам, за да се стигне до обсъждане на подобна тема трябва да е ясно дали това Народно събрание може да сформира работещо мнозинство, за съжаление към днешна дата няма още такива изгледи и такова потвърдено мнозинство.

Стигне ли се до това могат да бъдат коментирани всички позиции, в това число и председателят на Народното събрание".

"Г-жа Нинова имаше всичкото време на света да спасява партията. Тя остави едно тежко наследство - една почти разбита партия в организационен и финансов план.

Мерките за спасяването на партията са неотложни, а г-жа Нинова прави точно обратното с блокиране на субсидии", каза още той.