В ДАНС е имало планирана операция за задържането на бившия директор на НАП Мария Мургина, която обаче се е провалила. Течът на информация, който е осуетил акцията е станал през агенцията и прокуратурата, заяви депутатът от ДСБ Атанас Атасанов по бТВ тази сутрин.
Той отказа да съобщи подробности, но беше категоричен, че информацията му е от сигурни източници. Има висш прокурор, който е предупредил Мургина и всички в Съдебната палата знаят кой е той и не само това, ами са запознати и с други случаи, при които е взимал пари, отсече тъмносиният депутат.
Според него Мария Мургина е бушон в случая след скандала с информацията за източени милиарди от ДДС с участието на данъчни служители. Атанасов смята, че ръководните органи в страната, които сега я отстраняват от поста в НАП, са й обещали подобно бъдеще като на Корнелия Нинова, която беше разследвана от прокуратурата, а сега е говорител на БСП.
Той коментира, че Мургина е имала съвместна дейност с финансовият министър Памен Орешарски и това се прикрива. Най – добрите експерти по данъчни измами работят във финансовото министерство и ако някой трябваше да разкрие измамите с ДДС, това трябваше да е Орешарски. Той е длъжен при получаване на сигнали да направи проверка и ако е имало нарушения, виновните трябва да се дадат на прокурор, отбеляза Атанасов. В България отговорността се прилага спрямо имотното състояние на хората - който има пари да си плати не отива в затвора, обобщи той. /БЛИЦ