Винаги, когато наближат избори гърмят скандал след скандал, смята кметът на Пловдив Славчо Атанасов. Според него и предстоящите избори няма да направят изключение и това може би е в основата на гръмналата вчера в Пловдив “бомба” със задържането на тримата служители от общинската администрация при операция на БОП, ръководена от Прокуратурата.
Директорът на ГРАО Василка Костова и шофьорът на градоначалника Саркис Москофян, както и скандалният бизнесмен Атанас Търев- Трифон Мишовски бяха задържани заради опит за изнудване, свързан с покупката на имот.
Славчо Атанасов коментира, че е изключително огорчен от ситуацията. Ако са виновни ще си понесат отговорността, но ако не са ще им стане много неприятно, както и на мен, коментира той по бТВ тази сутрин.
Пловдивският градоначалник обясни, че няма никакви забележки относно работа на двамата си подчинени, които по негова заповед са временно отстранени от длъжност. Сега знам, че разпитват хората от дирекция “Общинска собственост”, а и аз имам интерес случаят да бъде тотално разплетен. Акцията, ръководена от пловдивската прокуратура, е била организирана, след като тримата задържани натискали пловдивчанинът Асен Костов да им даде 10 хил. лв., за да му осигурят закупуването на общински имот. Става въпрос за терен на ул. “Георги Гешанов” в “Коматево”, който човекът стопанисвал в съседство с общински парцел. Поискал да купи имота, но дълго време удрял на камък. В последствие се запознал с шофьора на Атанасов. Кметът отсече, че съдът е този, който може да прецеди дали са виновни или не и докато това не стане, няма да лепи етикети./БЛИЦ