Балабанов каза сензационно кои партии ще съставят кабинет и скочи на Марков от "Величие" заради...

Добри експерти има в и ГЕРБ, и в ДПС, подчерта Балабанов. Добри експерти има и в „Продължаваме промяната – Демократична България”, там проблемът са лидерите, продължи депутатът

Единствената политическа формация с разум са ИТН. Вчера ИТН гласува, за да отпуши работата. Това заяви Станислав Балабанов от ИТН в ефира на bTV по повод подкрепата за шеф на НС на Рая Назарян.

В 49 парламент отново подкрепихме кандидатурата на Росен Желязков. В 48-ото НС, обстановката отново бе взривена. Спомнете си чия бе инициативата Вежди Рашидов да бъде номиниран - на Корнелия Нинова", посочи Балабанов.

Той отрече твърденията, че ИТН са пасив за кабинет.

"Пасив щяхме да бъдем, ако бяхме влезли в уговорки и коалиционни правителства. Не сме като ПП-ДБ. Парламентарната логика следва след като си поканен на среща, да се явиш, да ги изслушаш и да вземеш решение", каза още той и припомни, че са решили да не подкрепят кабинет на ГЕРБ.

"Заради ИТН повече никога Бойко Борисов няма да бъде министър-председател", посочи Балабанов.

Преди ИТН ГЕРБ имаха правителство, президентът бе техен.

Зам.-председателят на ПГ на ИТН Станислав Балабанов повдигна завесата за съставянето на кабинет. Ако третият мандат бъде даден на „Има такъв народ” ние ще отправим покана към всички партии, заяви Балабанов. Добри експерти има в и ГЕРБ, и в ДПС, подчерта Балабанов.

Добри експерти има и в „Продължаваме промяната – Демократична България”, там проблемът са лидерите, продължи депутатът. Така ще видим можем ли всички заедно да измъкнем България от кризата, каза още Балабанов. И допълни: Ако другите партии не искат, отиваме на избори.

Той коментира и отложената с ден клетва на подполковник Николай Марков от "Величие".

"Когато софрата е по-важна от клетвата, имаме проблем. Все пак има институции, които трябва да се уважават. Не може да закъсняваш за клетва. Те все пак са парламентарно представена партия и ще ги съдим по дела", каза още Балабанов.