"Няма да скрия, чисто оперативно и организационно понякога водим разговори. СМС-ът към Лена Бориславова беше от мое име, направил съм го в лично качество", заяви Станислав Балабанов от "Има такъв народ" по bTV.

Цяла седмица имаше натиск и от Кирил Петков и от Лена заради Бойко Рашков.

"Имаме страхотна идея - Бойко Рашков да го направим шеф на КПКОНПИ, понеже вече е възрастен и се страхува да уволни 7000 полицаи. Това ни казаха на коалиционния съвет. По думите на Петков, Бойко Рашков няма желанието да го направи", разкри депутатът от ИТН.

Слави Трифонов разтури коалицията, изтегля всички министри на ИТН БЛИЦ TV

"Кои бяха причините за нашето действие вчера? Най-вече ситуацията със Северна Македония и проваления бюджет. Ние повтаряхме всеки ден, че премиерът води двойнствена политика за СРМ.

Ще ви споделя нещо, роди ми се дъщеря наскоро. Заради нея си обещах, че няма как да си мълча. Имаме проблем, който никой в историята на България няма да ни го прости, ако се случи".

Във влака, на връщане от Киев, проведохме много дълъг разговор с премиера:

"Разговорът беше, по всякакъв начин да се съобразим с неговата идея и да вдигнем ветото за РСМ. Дори министър-председателят ми обрисува тази картинка и сега ще ви я покажа", каза Балабанов и извади бележка, която по неговите думи, разкрива плана на премиера за вдигане на ветото.

"Това е почеркът на Кирил Петков, скъса един лист за да ми покаже какви са му идеите. Това е планът, който се коментира с всички посланици, президента на Франция и прочие. Това е времевата рамка, в която всички събития да се случат:

Първо вдигаме ветото, след което изпълняваме "agreement", казано по "харвардски". Така изглежда България, която щеше да бъде продадена, ако не бяхме взели вчерашното си решение.

Ще провокираме реакции, може да се стигне до детектор на лъжата. Готов съм да застана пред всеки. В България има добри графолози, които могат да потвърдят, че това е почеркът на Петков", обясни Балабанов.