Кандидатите на ГЕРБ Георги Атанасов и на БСП Красимир Василев ще се конкурират на изборите за кмет в русенското село Ряхово.
На провелите се миналата седмица частични местни избори кандадатът на ГЕРБ събра 331 гласа, със 7 повече от своя конкурент, но те не бяха досатъчни за спечелването на изборите от първи път. На трето място тогава се нареди независимата Атанаса Беджева-Халачева, която се очаква днес да подкрепи ГЕРБ. 1 700 от жителите на селото имат право на глас, а избирателната активност на първия тур бе 62%. Извънредните частични избори се провеждат след като Георги Йорданов, който бе кмет, почина през декември миналата година.

Втори тур на изборите за кмет се провежда днес и в село Брест, община Гулянци. След вота миналата събота на балотажа останаха да се състезават кандидатът на ГЕРБ Цецо Луканов и издигнатата от Обединени земеделци Мариана Несторова. На първия тур Цецо Луканов събра 340 гласа, а опонентката му 295. Избирателите в селото са 2147. 62 % от тях упражниха правото си на глас на 21 март. В момента тече и проверка на прокуратурата в Никопол по сигнал за купуване на гласове вечерта преди изборите на 21 март. На 20 март в полицейското управление в община Гулянци бе получен сигнал, че в сградата на шивашки цех в Брест собственикът на фирмата и съпругата му раздават на работниците суми в размер на 50 лв. в присъствието на кандидат-кмета от партия ГЕРБ Цецо Луканов. Очаква се прокуратурата да реши дали са събрани достатъчно данни, за да бъде образувано досъдебно производство по случая. /БЛИЦ