Бареков се зарече да не прави политика като Борисов

Той припомни обаждане от шефа на ГЕРБ: “да изслуша това момче, Росен Плевнелиев, което Кристалина ми прати, че май ще го правим министър”

Влизането на журналиста Николай Бареков в политиката, обявено първо пред “ШОУ” и БЛИЦ, стана важна политическа тема през последните дни на август. По този повод, наред с обективните информации, се появиха и спекулации. Днес Бареков взе думата в студиото на TV 7 по този повод.

Възстановявам кампанията &ldquo;България без цензура&rdquo;, с която ще отидем в 20 български града и ще се срещнем с много хора от регионите, каза буквално журналистът. Според него, предстоят много разговори с хората от регионите на страната и техните неформални лидери, които той възнамерява да покани и включи в новия си проект &ndash; създаване на гражданско движение.<br /> <br /> Николай Бареков бе категоричен, че трите големи партии, управлявали в последните години страната &ndash; БСП, ДПС и ГЕРБ трябва да бъдат свалени от политическата сцена, за да се отвори място за нови формации.<br /> <br /> Журналистът заяви, че се разкайва дълбоко за участието си досега в политическата порнография която се разиграва от години в страната. Той даде пример как не трябва да се прави политика с обаждането на Борисов до него и молбата му &ldquo;да изслуша това момче, Росен Плевнелиев, което Кристалина ми прати, че май ще го правим министър&rdquo;<br /> <br /> Бареков смята, че у нас има много добри и сериозни кметове, които са организирали така работата си, че хората в техните региони живеят като европейци и те трябва да бъдат използвани за пример за нова политическа организация.<br /> <br /> Предложих в определени региони на страната детските добавки да са различни &ndash; например не 35, а 100 лева. Това ще помогне на хората да останат там и да оцелеят, допълни Бареков, визирайки родопския край, където бе съвсем скоро на посещеине.<br /> <br /> Сигурно и аз съм зависим от много неща, но съм излязъл пред обществото, показал съм се и дали ставам за нещо, ще го прецени българския народ, както рейтингите показват дали съм добър журналист или не, призна той. /БЛИЦ<br /> <br /> <br /> <br /> <br />