Бареков заведе британския евродепутат Джон Флек на гости при кравата Пенка! (СНИМКИ)

С моя приятел и колега британския евродепутат Джон Флек на гости при кравата Пенка и нейния стопанин в Осоговския Балкан над село Копиловци. Джон е дванадесето поколение британски фермер и направи кампания в защита на живота на Пенка в ЕП. Това заяви преди минути евродепутатът Николай Бареков.

"Понеже Пенка беше минала сръбската граница и предстоеше умъртвяване от българските ветеринарни власти. Заведох го да се срещнат на живо. Да чуем болките на хората. Почерпиха ни бели кюстендилски череши, а ние направихме скромно дарение на кравичката и стопанина. Те живеят в много тежки условия в едно изключително красиво планинско ранчо с много лош черен път до него. Не стигат парите за хубава обор. За да го узакони, общината в Кюстендил иска 1 400 лева от бедния фермер", разказа Бареков.
 



И допълни: "В ранчото живеят 7 крави и 10 коня с няколко прасенца. От министерство на земеделието отказват евросубсидии за малките фермери. Парите стигат само до мултибогатите латифундисти. Огромен проблем за България. Бюрокрацията унищожава малкия бизнес и малкия човек. Подготвям питане до министър Порожанов във връзка със субсидиите за малките стопанства. Затова ние, консерваторите, искаме промяна на правилата в Европа. Да мислим и работим повече за човека, а не за чиновническия апарат".