Бащата на генерал Радев: Не искам Румен да е президент! Шокиращи подробности от личния живот на кандидата

Родителите му били против всички житейски решения на пенсионирания пилот

Шокиращи разкрития около личния живот на генерал Румен Радев излязоха наяве дни преди развръзката от балотажа срещу номинацията на ГЕРБ Цецка Цачева. Баюата на пенсионирания от ВВС офицер – Георги, никак не искал синът му да стане държавен глава.

„Не си го представям като президент и не ми се иска да го видя в тази роля”, казал електроинженерът в мигът, в който разбрал, че този път битката на Румен Радев няма да е за независимостта на въздушното пространство на България, а за „Донуков”2, при това срещу ГЕРБ. Родителят се притеснява, че синът му ще бъде очернен, а и ще се поболее от среса, на който ще бъде подложен, пише Уикенд. 
 
От няколко години двамата старци са се завърнали в родното и за тях село Славяново в Хасковско, за да се радват на старините си.
 
Всъщност от разказите и на съседите в Славяново в последните дни стана ясно, че семейството на кандидата за главнокомандващ не е одобрявало възторжено нито един от сериозните му житейски избори – нито да се насочи към армията, нито да се занимава с политика, нито да напусне първата си съпруга Гинка.
 
„Надявахме се той да учи икономика или да стане инженер като баща си”, признава майка му Станка. Но не отрича, че все пак е горда от сина си, че се е превърнал в един от най-уважаваните пилоти от ВВС у нас.
 
Във вторник Радев получи и солидно рамо от един от колегите си от ВВС академия „Максуел” в САЩ, която също е завършил с отличие.