В парламента тече ожесточен дебат около руската ваксина "Спутник V" и коронавируса. По темата се изказа Вежди Рашидов. Той обаче се вбеси по повод безотговорното държание на част от депутатите в Народното събрание (НС), които не носят маски.

"Как не ви е срам да стоите без маски. Хиляди пъти казах, носете ги тия маски! С вроден имунитет ли сте? От чист популизъм се натъпкахме в тая сграда като сардини", ядоса се той.

"Аз въобще не се шегувам - жена ми в Пирогов е шеф на две ковид отделения. Аз много добре знам, че това не е шега", продължи депутатът на ГЕРБ.

"Тури си маската бе, човек! Да не ти е шоу тука! От къде на къде! Не те ли е срам да ми говорите тука за ваксини???", изнерви се Рашидов по повод наглия отказ на съпредседателя на "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хадиженов да сложи маска.

"Вие сума народ заразихте и изпотръшкахте. Как не ви е срам, какво е това безочие???", каза още Рашидов. 

След като и останалите народни председатели скастриха Хаджигенов той бе принуден да сложи маска.Малко след това Хаджигенов обаче отново демонстративно свали маската си. От там други депутати призоваха да бъде изгонен от залата, но Татяна Дончева обясни, че само РЗИ може да му наложи глоба.