Няма да допуснем едно мнозинство, което подкрепяше правителството 2 години и сега се преформатира, да изнудва не само партия ГЕРБ, но и да променя икономическите политики в цялата държава. Това заяви по време на брифинг в парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, във връзка второ четене на бюджетите на НЗОК и ДОО за 2017 г.
„Аз съм изключително обезпокоена от начина, по който се водеше дебатът вчера в бюджетна комисия и начина, по който продължава в пленарна зала, основно от онзи наш партньор, който ни подкрепяше по политики две години. Сега в нова конфигурация – с „Атака” и с едни Обединени земеделци от ПГ на БДЦ, всъщност се опитват да прокарат едни абсолютно популистки политики, чиито място не е между първо и второ четене на тези закони. Те се опитват да направят кардинална промяна, а аз бих казала да развалят пенсионния модел, който съществува вече много години в България”, подчерта Менда Стоянова. 

По думите ѝ предложението за 300 лева минимална пенсия ще означава 1.6 млрд. лева да бъдат пренасочвани от данъци към ДОО. „Политики по здравеопазване, по образование, социално подпомагане ще бъдат лишени от тези пари и те ще бъдат пренасочени към фонд „Пенсии”, подчерта Стоянова. „Това не са политики. Това са популистки предложения, с цел извличане на дивидент в една предизборна кампания”, допълни тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!