Биков иска да сложи усмирителна риза на Петков и Василев, този финансов гаф ще погуби българите

Политикът отказа да номинира премиер от ГЕРБ или дори да посочва имена на подходящи кандидати за този пост

Коалиция на кражбата наричаме предишната коалиция, която купуваше по-скъп газ, плюс многократните ходения на Асен Василев в "Лукойл" и вдигането на цената на бензина над 3,50 лв., а вече, само месец след тях, е под 3 лв.

Това заяви в ефира на Нова телевизия политикът от ГЕРБ Тома Биков.

„Няма как да ни обезсърчават действията на ПП. ПП никога не са били в нашите сметки. Още преди месеци сме казали, че искаме проевропейско и антикризисно правителство. С тях няма как едно правителство да отговаря на тези два критерия“, каза Биков.

По думите му Борисов е призовал на първо време за разговори.

„Моето лично мнение е, че разговори между ГЕРБ и ПП не биха били продуктивни. На ПП трябва да им се сложи усмирителна риза“, смята Биков.

„Те само предлагат да увеличим разходите и дори не казват от къде ще дойдат приходите. Виждаме тотална некомпетентност от страна на Асен Василев. Това е най-слабият финансов министър. Никога не сме имали толкова слаба финансова политика и заради него ще загубим съвсем скоро 1 млрд. лева“, каза той.

„Само Кирил Петков е по-некомпетентен от Асен Василев“, категоричен е Биков. По думите му няма как да бъдат реализирани 16-те точки на ПП, защото няма от къде да вземем пари.

Според него, ако се осъществят точките на Петков и Василев, страната ни директно влиза в рецесия.

Според него ГЕРБ може да иска прошка само от избиратели, които е разочаровала.

„По отношение на Петков и Василев, ние прошка няма за какво да искаме. Най-благородното, което бихме могли да направим, е да се преструваме, че не помним, че те арестуваха нашия лидер преди няколко месеца“, каза той.

„В тази тежка ситуация трябва да преглътнем възможно най-много, доколкото ни позволяват възможностите това, което се изсипа върху нас и избирателите ни“, каза той.

„Борисов не иска да е премиер или депутат. Той това не го казва от вчера. Той многократно показва, че е способен да си преглъща егото и има достатъчно високо ниво на политическа грамотност, за да вижда реалностите и да не живее в света на фантазиите“, каза Биков.

Политикът отказа да номинира премиер от ГЕРБ или дори да посочва имена на подходящи кандидати.

„Стигнали сме до фаза, в която партиите не можем да си говорим. Нека започнем да говорим и после ще се изкристализира останалото“, каза той.

Биков поясни, че в момента се обсъждат варианти на кандидатура за председател на Народното събрание.

„Имаме желание за разговор с ДБ. С тях имаме доста големи теми, които се припокриват и които може да обсъждаме. Съдебната реформа е сред тях“, каза той и призна, че формацията е готова да говори дори с БСП.

Тома Биков смята, че все пак има не малко шансове за създаване на кабинет. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук