Емоциите на Бойко Борисов от първите му два мандата изглежда липсват при третия, в който той показва известна твърдост. Това може да ни наведе на мисълта, че той едва ли ще подаде оставка по време на извънредното заседание на Народното събрание на 13 август. Това мнение изрази пред Канал 3 лидерът на „Жените-социалисти“ Дора Янкова.

„Аз не виждам знаци от Борисов за подаване на оставка в тези дни или поне в близко време. Видимо е, че парламентарна подкрепа те имат. Улицата казва друго. На този натиск как ще издържи Борисов, не смея да кажа. Ние искаме избори. Той е на ход, защото е овластен, за да ръководи държавата“, коментира Янкова.

Изборната кампания за лидер на БСП стартира в 00:00 часа тази вечер, както потвърди в предаването секретарят на ЦИК на партията - Вяра Емилова. Това означава, че вътрешната надпревара при „столетницата“ стартира и в следващите 30 дни е времето за решаване на вътрешните проблеми, които ще определят бъдещето на БСП на следващите парламентарни избори, независимо дали ще са редовни или предсрочни.

„Съгласно нашите правила имат право да гласуват членове на нашата партия, които са част от декември 2019 г.“, каза Емилова по повод спекулациите за това, че може да се стигне до манипулации на вота с фиктивни нови членове. Лошото е, че все още не е ясно колко точно хора ще имат право да упражнят вота си, тъй като от ЕСГРАОН не са актуализирани списъците с починалите членове.

„През годините винаги сме твърдели, че ние сме алтернативата, а в същото време се вижда, че имаме спад на доверието, както в БСП, в ГЕРБ и всички останали политически формации. Много е важно следващият председател да даде посока именно на тази алтернатива“, коментира още Янкова.

Самата тя не прие номинациите си за кандидат-председател, позовавайки се на собствени съображения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ