"Служебният регионален министър Иван Шишков - уж архитект, а така се е оплел, че опитва да разреши забъркани от него каши и вкарва администрацията в още по-големи". Това пише в профила си в социалната мрежа бившият регионален министър от ГЕРБ Николай Нанков. 

"Любимият му рефрен "търпимост, та търпимост" е как парламентът трябва да приеме предложенията му, в противен случай не можело да бъдат завършени множество важни инфраструктурни обекти, строителните фирми не можели да си получат парите за извършени дейности и подобни небивалици", казва още Нанков.

"Не го знам що за архитект е Шишков, но никакъв администратор не е", пише още депутатът.

"Защо ли? Защото законът, който предлага, е върхът на безумието и некомпетенстността.

Прилича повече на нещо средно между миш-маш, тюрлюгювеч и имам баяайлдъ и създава повече проблеми, отколкото да дава решения. Защото търпимостта няма да направи “незаконните” според него обекти - законни.

Нещо повече - те никога няма да могат да бъдат въведени в експлоатация - как ще ги одобри Държавната приемателна комисия. По тях няма да могат и да се събират тол такси, ако обектите са пътища. И още, и още. Но кой да ти мисли!", възмущава се бившият министър на регионалното развитие и благоустройството.

"Шишков се е вторачил, явно хал хабер си няма от ЗУТ и натиска цялата му подопечна администрация да произвежда небивалици. Защото проблемите, за които говори, могат да се решат и без промени в закона. А за месец, с малко повече работа. Административна работа.

Но, както се казва - толкова са му възможностите на Шишков. Но пък измисля какви ли не фантасмагории - пътища имало незаконни, после измисли, че свързването на рамките за тола било незаконно…", допълва Нанков.

Според него целта на Шишков е, чрез лобистки промени за преместваемите обекти да си реши стари проблеми от годините като главен архитект.

"И то с цената десетки хиляди засегнати бизнеси. Няма да стане", категоричен е Нанков.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук