БНД подкрепя инициирания от ДСБ и СДС вот на недоверие срещу правителството. Тази позиция на партията заяви председателят й Николай Свинаров, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
За трети пореден път цялата опозиция ще се обедини срещу некомпетентното управление на кабинета Сергей Станишев, коментира той. Според него това е шанс да бъде сменено правителството и през тази седмица трябва да бъдат събрани нужните подписи на депутатите, за да бъда внесен вотът на недоверие.
На България са нужни поне два мандата на дясно – центристко управление, за да излезе от кризата, смята Свинаров.
Партията е подготвила проектодокумент, в които са синтезирани принципите, върху които трябва да се формира дясно – центристкото обединение. Крайният срок, в който десните партии трябва да заявят обединението е 10 март, смятат от БНД. Само така ще можем да дадем ясна алтернатива на сегашното вредно управление, заяви Атанас Щерев от ръководството.
Заместник – председателят на БНД Борислав Великов съобщи, че партията ще участва в срещата на десните партии на 14 март в Каденабия (Италия). Бившите царисти са получили покана от фондация “Конрад Аденауер”. Великов посочи, че макар новата партия на отцепниците от НДСВ, все още да не е член на ЕНП, споделя ценостите й. На срещата в италиансикя град ще присъстват и ДСБ, СДС и “Обединени земеделци” на Анастасия Мозер, които са част от ЕНП. / Камелия Цветанова, БЛИЦ