Кирил Петков май излъга за истинската причина да отиде в Братислава. Никаква партийна структура няма да бъде откривана в Словакия, а причината за „непланираното пътуване“ е много проста – ще търси извинение от председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Тя ще участва във форума на GLOBSEC, който ще има своето 18 издание в Братислава от 29 до 31 май 2023 г., пише Трибюн.

Припомняме, че Петков трябваше да гостува в неделя в сутрешния блок на Би Ти Ви, но от медията съобщиха, че в последния момент поканата е била отклонена, тъй като му се наложило да замине на "непланирано пътуване в чужбина".

"Имахме потвърждение. В последния момент от пресцентъра на ПП казаха, че Петков няма да дойде. Причината – заминал на непланирано пътуване в чужбина", заяви в ефир Мария Цънцарова.

Впоследствие самият Петков обясни пред журналисти, че "отива да открива партийна структура в Словакия".

Скритата цел на Петков е да убеди Урсула Фон дер Лайен, че в записа не се чува това, което се чува. Тя лично го е уведомила, че е силно разочарована от използването на името ѝ за лични цели, разкриват обаче  колегите от Трибюн.

Урумов: Урсула фон дер Лайен е в паника заради записа на Кирил и Асен

Друг интересен детайл е защо съпредседателят на ПП-ДБ заминава за форума сутринта на 28-и май - неделя - по спешност, след като името му се появява в програмата с говорители чак на 30-ти май – вторник и то в сегмента 17:00 -17:30 часа. Според програмата пък Урсула Фон дер Лайен ще говори на 31 май - сряда.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук