Бомба: Тази партия аут от парламента на следващите избори

Анализатори обобщиха случилото се в Народното събрание през изминалата седмица

Нищо ново под слънцето. Това е нашият политически живот, народът ни е такъв. Това заяви в ефира на БНТ политическият пиар Нидал Алгафари.

"Ние бабуваме сега какво и как ще се случи", добави той.

"Още веднъж се доказа безплодието на политическия ни живот и летежът на парламентаризма към някакво дъно. Много простотии се случиха тази седмица в парламента с тази партия "Величие". Никой не е допускал подобно нещо. Това са криминални елементи, които за съжаление българската политическа система допуска", заяви Валерия Велева. 

Според експертите "Величие" отиват в историята и няма да влязат в следващ парламент, а имената на повечето дори няма да запомним. Те са категорични, че при следващ предсрочен вот, ситуацията в парламента няма да е по-различна и няма да има по-различна опция за създаване на правителство. 

"Нови избори ще произведат нещо по-лошо. Още по-малка е вероятността да се състави стабилно правителство. Това, което се случи тази седмица, е с много по-лоша проекция след 3 месеца. За това време няма как да се роди нов проект и нова алтернатива. Няма смисъл да протакаме темата за президентска партия", каза Велева. 

По думите й е момент за почивка и никой няма да се организира.

"Демокрацията, освен право, е и задължение. Хората трябва да знаят, че трябва да отидат до урните", категоричен бе Нидал Алгафари.

Анализаторите смятат, че едно предложение за експертен кабинет може да отмени все пак изборите на есен. "Отиването на избори през октомври е катастрофа, която ще се разрази на нови предсрочни избори през януари", категорични са те. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!